Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Підприємці Полтави мають вже зараз готуватися до відкриття речових непродовольчих ринків, – Шамота

Секретар міської ради Полтави Олександр Шамота зустрівся з підприємцями.

Більше про неї він розповів у своєму telegram-каналі.

«Сьогодні спілкувалися з підприємцями, які працюють на речових непродовольчих ринках. Люди хочуть працювати. Ми усіляко готові йти на зустріч, але ні механізму, ні повноважень, ні відповідного рішення КМУ наразі немає. У постанові Кабміну є пункт про торгівлю непродовольчими виробами в магазинах і ні слова про ринки.

Відтак ми у стані колізії. З одного боку немає документу, який би дозволяв їхню роботу, з іншого – жодного дозвільного документа також немає. Підприємці створили ініціативну групу, зустрілися з ними, щоб намалювати бодай приблизну дорожню карту виходу з ситуації. Наразі чекаємо роз’яснень від Уряду – з відповідним проханням до нардепів звернулася профільна заступниця міського голови Тетяна Юрченко.

Водночас прийнято рішення, що люди мають уже зараз готуватися до роботи, аби виконати всі умови, які можуть бути висунуті для відкриття. За основу взяли вимоги для продовольчих ринків, які стосуються забезпечення скринінгу на входах, контролю кількості людей на ринку, дезінфекції ринку, дотримання умов санбезпеки, індивідуального захисту продавців та відвідувачів, встановлення захисних екранів тощо. На речовому ринку понад 1000 контейнерів для торгівлі, і приведення їх усіх у відповідність цим нормам в будь-якому разі справа не одного дня. Це ми вже бачимо з досвіду роботи з продовольчими ринками. З 15 агропродовольчих ринків у місті наразі відкрились і працюють лише 10, інші й досі не готові виконати всі умови МОЗу.

Перейти до вмісту