Ви тут:
Суспільство 

Нова сторінка науки: SpaceX вперше відправила астронавтів у космос

Запуск пілотованого корабля компанії SpaceX з двома американськими астронавтами, Дугласом Герлі та Робертом Бенкеном, успішно відбувся. Корабель Crew Dragon, як і планувалося, рухається у бік Міжнародної космічної станції (МКС).

Як повідомляє BBC, ракета-носій Falcon 9 здійняла в небо Crew Dragon близько 22:20 30 травня за київським часом.
Перший ступінь ракети відділився приблизно через три хвилини після старту, а приблизно на 10-ій хвилині польоту він, як і планували, повернувся на спеціальну платформу SpaceX в Атлантичному океані.

Корабель продовжує рух до МКС самостійно, використовуючи власні двигуни. Орієнтовно, цей шлях займе трохи менше доби.

Другий ступінь згорить в атмосфері. Після його відділення Центр керування польотами та екіпаж привітали одне одного з успішним запуском.

Корабель уже увійшов у режим невагомості. Астронавтам на борту необхідно відпочити, кажуть у Центрі керування польотами, адже успішному запуску передували і генеральна репетиція, і перша спроба запуску, яку скасували буквально в останній момент через погоду.

Запуск у суботу теж могли відкласти через погоду. Небо над Флоридою кілька разів вкривалося хмарами, а за кілька годин до старту пішов дощ.
Астронавти 49-річний Роберт Бенкен і 53-річний Дуглас Герлі почуваються добре. У космосі вони здійснять останні випробування дітища компанії SpaceX, які дозволять переконатись, що Crew Dragon – безпечний для людей космічний транспорт.

Астронавти проведуть на станції від 30 до 110 днів, а сам корабель Crew Dragon, за планами, незабаром поверне на Землю інших астронавтів, що перебувають на МКС.

Перейти до вмісту