Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Напрямок номер один щодо фінансування з обласного бюджету – це медицина, – Олександр Біленький

Про це заявив голова Полтавської облради Олександр Біленький під час спільного брифінгу з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим та секретарем Полтавської міської ради Олександром Шамотою щодо ситуації із поширенням хвороби CoViD-19 на Полтавщині.

“В обласному бюджеті є кошти, які зекономлені під час карантинного режиму. Зокрема, по енергоносіях. Відповідно до подання облдержадміністрації, профільні комісії обласної ради розглянуть пропозиції щодо їх розподілу по тих, чи інших напрямках. Напрямок номер один фінансування – звісно, це медицина. Так, у цьому році ми зобов’язані здати в експлуатацію наш обласний кардіодиспансер, щоб він не перетворився в довгобуд У контексті посилення боротьби з коронавірусом 3 червня відбудеться сесія Полтавської обласної ради”, – зазначив Олександр Біленький.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, Олександр Біленький наголосив на необхідності завершення процесу децентралізації.

“Дай Бог, щоб у цьому році закінчився процес децентралізації, громади отримали повноваження та кошти, і, звичайно, відповідальність. Не менш важливо, щоб реформа децентралізації була відображена й у змінах до Конституції України: були затверджені префекти, об’єднані громади. Нас також цікавлять повноваження рад, в тому числі обласної ради. Як вона буде діяти? У який спосіб? Яка буде комунікація з префектами? Тобто, це все потрібно розуміти, доносити людям. Багато інформації, яка зараз є, має характер чуток, тому хочеться визначеності, розуміння перспектив, зокрема й фінансових для об’єднаних громад”, – сказав Олександр Біленький.

Перейти до вмісту