Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На трасі Київ-Харків у Полтавській області загинув поліцейський

28 травня близько 16:30 на трасі Київ-Харків у Полтавській області сталась ДТП, в якій один поліцейський загинув, є постраждалі.

Старший сержант Управління стратегічних розслідувань однієї із областей Департаменту стратегічних рослідувань Нацполіції, перебуваючи за кермом автомобіля “Mercedes Sprinter”, на ділянці автодороги “Київ-Харків” не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, після чого з’їхав у кювет. 

Унаслідок цього автомобіль перевернувся, а пасажир автомобілю (теж поліцейський) від отриманих травм загинув на місці пригоди. Ще один правоохоронець і цивільна особа отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до місцевої лікарні, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув працівник поліції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює  прокуратура Полтавської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Перейти до вмісту