Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині планують розширити обласну програму соцзахисту щодо пільгового перевезення

27 травня відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення під головуванням Людмили Овчаренко.

Комісія підтримала проєкт рішення облради “Про внесення змін та доповнень до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013 — 2020 роки” та проєкт рішення облради “Про Звернення до Міністерства  у справах ветеранів, Міністерства інфраструктури щодо розроблення загальнодержавної програми компенсації за проїзд пільгових категорій населення громадян”, які 3 червня депутати розглянуть під час засідання сесії облради.

Директор Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко повідомила, що обласну Програму розширять. А саме, в пункті пільгового перевезення.

“Обласна Програма завершується цього року. Ми звернулися до Мінветеранів, де нам повідомили про те, що на наступний рік планується реалізація загальнодержавної програми пільгового перевезення. На даний час, основне відшкодування за пільгове перевезення відбувається на міжобласні поїздки. Ця пільга надається 10 категоріям населення. Плануємо до цих категорій внести ще й членів сімей загиблих учасників АТО/ООС”, – розповіла Людмила Корнієнко.

В області нараховується 383 члени сімей загиблих учасників АТО/ООС і 5 тисяч членів сімей загиблих інших категорій. З них 1566 членів сімей загиблих, яким менше 70-річного віку.

Обласну Програму планують розширити за двома напрямками: реалізація сімейної політики, політики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Також члени комісії заслухали звіти директора Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату Олега Тристана та директора Полтавської обласної бази спеціального медичного постачання Олександра Безручка і підтримали проєкт рішення облради про продовження терміну дії їх контрактів на 3 роки.

Заслухали присутні й звіти керівників підприємств галузей соціального захисту та охорони здоров’я про виконання показників ефективності використання майна і прибутку, а також майнового стану установ та закладів.

Щодо проєкту рішення облради “Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні нежитлової будівлі (аптеки) у смт Диканька”, то комісія вирішила відтермінувати винесення цього питання на розгляд сесії та дочекатись поки на КП “Полтавафарм” завершиться аудит.

Перейти до вмісту