Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

МОЗ розробляє окремий механізм фінансування психіатричної служби

Міністерство охорони здоров’я вносить корективи у другий етап медичної реформи, який стартував з 1 квітня і планує окремий механізм фінансування психіатричної служби. Це робиться для того, щоб уникнути дефіциту фінансування медичних закладів, не допустити їх закриття, а також не допустити скорочення зарплат медиків. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу. 

“Що стосується психіатричної служби, то за розрахунками, які ми зараз робимо – вона буде фінансуватися за окремим механізмом. Саме такий механізм, який з одного боку дозволить реформувати службу, із чіткими критеріями, а  з іншого боку – щоб ми не втратили цю галузь”, – підкреслив Максим Степанов. 

Як наголосив Міністр охорони здоров’я, наразі загальне недофінансування психіатричної служби складає 898 млн грн.

“Ця цифра поставила під загрозу існування психіатричних лікарень. Це ситуація, з якою ми не будемо миритися. Ми будемо робити суттєве редагування реформи. Ми  хочемо зробити реформування медицини, при якому не будуть закривати лікарні”, – резюмував Максим Степанов. 

Нагадаємо, 19 травня у Києві співробітники Клінічної лікарні “Психіатрія” (також відомої як лікарня імені Павлова) вийшли на мирну акцію протесту через скорочення фінансування закладу на понад 50%. За словами протестуючих, їхній заклад опинився на грані свого існування, а без роботи можуть залишитися біля півтисячі співробітників.

Перейти до вмісту