Ви тут:
Суспільство Україна 

Майданчиків, на яких нині обговорюється Крим, недостатньо, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступає за збільшення кількості майданчиків, на яких обговорюватиметься питання деокупації Криму, зокрема на міжнародному рівні.

Про це він розповів під час прес-конференції, повідомляють в Офісі Президента.

“Це наша земля, наш народ, і, можливо, справді цих майданчиків недостатньо, щоб говорити про Крим. Тому що в Мінському процесі, чесно кажучи, питання Криму не піднімається”, – сказав Влодимир Зеленський.

За його словами, у межах Мінського процесу на засіданнях Тристоронньої контактної групи є перелік питань, які мають обговорюватися згідно з підписаним пакетом Мінських угод. Водночас Президент наголосив, що кримське питання посідає чільне місце у його порядку денному. Зокрема, Володимир Зеленський розповів, що зустрічається з представниками кримськотатарського народу. Днями відбулася ще одна така зустріч, на якій було ухвалено консолідоване рішення про створення робочої групи, що займатиметься питаннями кримських татар і півострова.

Читайте також: Володимир Зеленський ініціює створення робочої групи, яка опікуватиметься проблемами кримських татар

Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що питання Криму та ситуації з кримськими татарами він порушує на двосторонніх зустрічах з керівниками інших країн. Президент зауважив, що повернення Кримського півострова під український прапор є однією з умов зняття санкцій з Росії – поряд з деокупацією Донбасу.

“Незважаючи на те, що деякі європейські країни пов’язали їх лише з Донбасом і дехто думає, що їхнє зняття можливе після того, як Донбас повернеться в Україну, і США, і Канада і більшість країн ЄС, включно з Німеччиною та Францією, завжди порушують це питання. Всі вони розуміють і публічно говорять про санкційну політику, і нещодавно мені Помпео (Державний секретар США Майк Помпео. – Ред.) сказав щодо цього: доки Крим не повернеться в Україну, санкції не будуть зняті”, – заявив Глава держави.

Володимир Зеленський також повідомив, що питання Криму він порушував під час останніх перемовин у Нормандському форматі, однак Росія намагалася уникати його обговорення.

Перейти до вмісту