Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Максим Степанов побував у Хорольській ЦРЛ

У межах робочого візиту на Полтавщину Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відвідав Хорольську центральну районну лікарню. Разом із Міністром перевірили роботу закладу голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

У Хорольській ЦРЛ нині працюють вісім відділень. Люди отримують медичну допомогу, зокрема й спеціалізовану та високоспеціалізовану. Заклад співпрацює з обласною лікарнею імені М.В. Скліфосовського. Про це розповів головний лікар Хорольської ЦРЛ Михайло Виноград, повідомляють у Полтавській ОДА.

«Впродовж року лікуємо близько 6,5 тисячі хворих на стаціонарі. У закладі працюють 50 лікарів. Пенсійного віку – менше 20 осіб. Понад 30 лікарів віком до 40 років, – зазначив Михайло Виноград. – Оклад медичної сестри – 5200 гривень, лікаря – 6200 гривень, молодшого медичного працівника – 4700 гривень. Якщо є вища категорія, то додається 40 відсотків від заробітної плати, якщо перша категорія – 30 відсотків. Крім того, є доплата за роботу в нічні зміни, в святкові дні».

Михайло Виноград розповів, що нині в Хорольській ЦРЛ закінчують ремонт пологового відділення. Воно міжрайонне. Обслуговуватиме Хорольський, Великобагачанський, Семенівський та Глобинський райони.

«Працюємо над питанням відкриття відділення невідкладних станів, об’єднавши приймальне й травматологічне відділення. Рік тому з обласної комунальної власності нам передали ангіограф. Виготовлена проектно-кошторисна документація, експертизи вже є. Працюємо над питанням, щоб профінансувати будівництво», – додав Михайло Виноград.

Крім того, на Хорольщині мають побудувати житло для медпрацівників. У планах – 8 квартир. Фінансуватимуть будівництво з районного бюджету.

«На Хорольщині ми подивилися, як на вторинній ланці – в районній лікарні – відбувається надання медичних послуг. Обговорили, які є проблемні питання, рівень заробітної плати медперсоналу, шляхи його збільшення. Поспілкувалися про кадровий потенціал, удосконалення медичного обладнання, проведення ремонтів у відділеннях, – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Крім того, нашим завданням було розповісти Міністру, які позитивні компоненти пілотного проєкту, що реалізовувався на Полтавщині, можна впроваджувати й, на нашу думку, потрібно робити на території всієї країни». 

Перейти до вмісту