Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Корисні властивості полуниці: чому її варто їсти частіше

На прилавках крамниць та ринків уже з’явилася перша полуниця. У цій ягоді багато вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.

За інформацією МОЗ, вісім полуниць містять більше вітаміну С, ніж цілий апельсин зі шкіркою. Його вміст не зменшується, якщо зірвані полуниці зберігати в холодильнику. Полуниці містять також вітамін К та фолієву кислоту. Окрім того, полуниця запобігає серцево-судинним захворюванням, зволожує тіло та допомагає поліпшити настрій, пише maximum.fm.

Запобігає серцево-судинним захворюванням. Полуниця містить антиоксидант, який зменшує запалення тканин, а також знижує рівень холестерину і тригліцеридів. Крім того, вона сприяє зменшенню ризику гіпертонії, бо підвищує еластичність артерій і запобігає їх закорковуванню. Навіть вживання полуниці 2-3 рази на тиждень може знизити ймовірність серцевих нападів і інсультів.

Зволожує тіло. Завдяки високому вмісту води (близько 92%) полуниця є одним з найбільш зволожуючих продуктів для тіла. У спекотні дні вона не тільки освіжає організм, але і допомагає протидіяти зневоднення. Крім того, це один з найкращих варіантів для спортсменів, оскільки в складі полуниці є незамінні мінерали, які сприяють балансу електролітів в організмі.

Допомагає поліпшити настрій. Полуниця містить вітамін В1, який допомагає боротися з дратівливістю і смутком. Ця речовина засвоюється нервовою системою, стимулюючи її збільшувати вироблення гормонів щастя.

 Фото maximum.fm

поширити новину: