Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Команда МОЗ на чолі з Максимом Степановим представила своє бачення медичної реформи та шляхи її впровадження

Команда МОЗ на чолі з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим взяла участь у програмі “Право на владу”, де представила своє бачення медичної реформи та шляхи її впровадження.

Реформування медичної галузі буде продовжено, але реформа буде адаптована до українських реалій, вона буде працювати на пацієнтів та на медичних працівників, повідомляють у МОЗ.

Не буде масового звільнення медиків та закриття лікарень. Стара реформа передбачала звільнення від 50 до 70 тисяч медиків по всій країні. Це призвело б до остаточного знищення медичної галузі в Україні.

Зараз необхідно якнайшвидше вирішити проблему з фінансуванням, яка є в багатьох медзакладах. З 1747 медичних закладів 984 мають дефіцит фінансування порівняно з минулим роком, у деяких із цих 984 закладів дефіцит фінансування складає до 85%. Недофінансування – це зараз одна з найгостріших проблем, які вирішує міністерство.

Медичні працівники будуть отримувати гідну заробітну плату. Підвищення зарплат медиків має сягнути 50% від того, що є зараз. Це стосується медичних працівників другої та третьої ланки. Це буде зроблено з 1 липня 2020 року за рахунок державного бюджету України.

Протягом 2020 року МОЗ затвердить нові стандарти надання медичної допомоги та розрахує чіткі тарифи, які будуть об’єктивними та досягатимуть головної мети – надання якісної медичної допомоги.

Перейти до вмісту