Ви тут:

Із 3 000 випадків захворювання на коронавірус серед медиків відомо тільки про половину, – Ляшко

Деякі керівники закладів охорони здоров’я не повідомляють про захворювання медиків на COVID-19 Державну службу з питань праці. Проте керівники закладів охорони здоров’я нехтують цим. Із понад 3 тисяч випадків захворювання COVID-19 серед медичних працівників станом на зараз повідомлено тільки про захворювання кожного 2 медика.

Про це повідомив у Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Кожен випадок захворювання на COVID-19 серед медичних працівників повинен розглядатися як професійне захворювання. Ми вже неодноразово звертали на це увагу та наголошували керівникам закладів охорони здоров’я”, – наголосив Ляшко.

Однією з причин, чому так відбувається, він називає проблему з долученням епідеміологів до складу профільних комісій.

“Сьогодні свої пояснення нададуть керівники 5 лабораторних центрів, які не делегують епідеміологів до складу комісій. Всі керівники лабораторних центрів отримали доручення терміново направити епідеміологів до складу комісій. Буду ініціювати черговий розгляд цього питання на засіданні національної комісії ТЕБтНС. Тому що медики не повинні страждати через бюрократичні процедури”, – повідомив Ляшко.

До ресі, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, в Україні наразі відомо про 3,4 тис. випадків захворювання на коронавірус серед медичного персоналу. Ще майже 7,5 тис. медиків мають підозру на COVID-19.

Перейти до вмісту