Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Ірина Ященко з Миргородщини завдяки фонду «Повір у себе» вчиться на імунолога

Благодійний фонд «Повір у себе», який заснували Віктор та Ірина Іванчики, вже понад 10 років допомагає дітям із сільської місцевості здобути вищу освіту. Серед стипендіатів — Ірина Ященко з Миргородського району. Дівчина розповіла про навчання на імунолога та мрію допомогти у подоланні невиліковних захворювань, розповіли в ГО «Полтавщина Аграрна».

«Коли приїхала на співбесіду, дуже хвилювалася»

Ірина родом із Кибинців Миргородського району. Школу закінчила з відзнакою. У родині була не першою стипендіаткою фонду «Повір у себе». Тому добре знала про ці можливості.

— Моя сестра Таня була стипендіатом. Я щороку їздила з нею на зустрічі з представниками фонду. Так про нього і дізналася, — розповідає дівчина.

Досвід сестри та підтримка родини не дали ні на хвилину засумніватися у власних силах. Відбір проходив у кілька етапів.

— Спочатку заочний тур. Подавала дипломи, грамоти за призові місця у конкурсах і олімпіадах. За це не переймалася — мала їх багато. А от коли приїхала на співбесіду, дуже хвилювалася, — згадує Ірина.

Утім, за словами стипендіатки, у фонді працюють щирі та відверті люди. Тому хвилювання зникло саме собою.

— Тут вислухають, підтримають і дадуть змогу розвиватися, — пояснює дівчина.

Від фармацевта до імунолога

Під час співбесіди Ірина розповіла, чим займається у школі та про майбутні плани. Вона хотіла стати фармацевтом, оскільки мріє знайти специфічні маркери для ранньої діагностики первинних імунодефіцитних станів. Адже без належного лікування смертність сягає 100% у віці до двох років, а ефект від трансплантації стовбурових клітин у перші місяці життя досягає 97%.

Головна проблема — на факультеті, де Іра прагнула навчатися, не було бюджетних місць. У фонді дівчину підтримали й пообіцяли оплатити навчання.

Нині вона навчається у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на імунолога.

Паралельно взяла участь у спільному проєкті агропромхолдингу «Астарта-Київ» з фондом Fulbright Ukraine «РІД: Розвивайся. Інтегруйся. Дій». Це культурно-мовний табір для стипендіатів «Повір у себе» та сільських школярів.

Та найбільше Ірині подобається День фонду, який щороку проходить у форматі форуму. Торік темою було «Щастя у пізнанні себе», а цьогоріч — «Усвідомлення».

«Вони надихають ще більше працювати над собою»

Дівчина наголошує, що «Повір у себе» об’єднує особливих та найкращих людей. Майже щодня стипендіати спілкуються, обговорюють та дискутують щодо подій у країні та світі. Діляться досягненнями та думками.

— Це колосальна підтримка. Вони надихають ще більше працювати над собою. Хочеться, щоб кожен день проходив із задоволенням і користю, — ділиться враженнями Ірина.

Нині дівчина навчається на четвертому курсі. Планує вступати на магістратуру. А випускникам шкіл радить не вагатися та долучатися до програми «Повір у себе».

— Все, що пов’язує мене з фондом, надихає. Бо люди, які створили його, мають добрі серця. Вони власним прикладом показують, що потрібно шукати свій шлях, — впевнена Ірина Ященко.

Перейти до вмісту