Ви тут:
Суспільство Україна 

Головний військовий госпіталь отримав 7 апаратів ШВЛ для потреб ЗСУ

Учора у Національному військово-медичному клінічному центрі “Головний військовий клінічний госпіталь” відбулася урочиста церемонія передачі Збройним Силам України 7 апаратів штучної вентиляції легень від Уряду Канади через Офіс Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (ЮНОПС) в Україні.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства оборони України

У заході взяли участь Міністр оборони України Андрій Таран, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза та Голова офісу ЮНОПС в Україні Іріна Сахакян-Веттер.

ЮНОПС та Урядом Канади погоджено перерозподіл залишкових коштів у сумі понад 100 000 доларів США для закупівлі і доставки 7 систем штучної вентиляції легень, які можуть використовуватись під час транспортування та стаціонарно у відділеннях інтенсивної терапії.

Вже наступного тижня обладнання використовуватимуть для надання невідкладної медичної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України.

“Спалах COVID-19 є серйозним випробуванням для систем охорони здоров’я у всьому світі та в Україні. Ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами в Україні та по всьому світу для підтримки зусиль, направлених на запобігання пандемії та реагування. Цим та багатьма іншими проектами ЮНОПС в Україні продовжує надавати підтримку національним та міжнародним партнерам у сферах закупівель в умовах надзвичайних ситуацій, управлінні проектами та фінансовому менеджменті, і готові до поглиблення нашої співпраці в інтересах народу України”, – зазначила голова офісу ЮНОПС в Україні Іріна Сахакян-Веттер.

Міністр оборони України Андрій Таран подякував Уряду Канади за стратегічне партнерство та зазначив, що сучасні відносини між Канадою та Україною, з огляду їх на масштаб та глибину співпраці, є зразком того, як країни допомагають одна одній в складні часи криз та випробувань.

Фото Міноборони

 

Перейти до вмісту