Ви тут:
Суспільство Україна 

Глобальне припинення вогню за зняття санкцій: РФ у ООН вдалася до відкритого шантажу, – представництво України

На засіданні Ради безпеки ООН делегація РФ фактично вдалася до шантажу, говорячи про припинення вогню у глобальних конфліктах, в тому числі й в Україні

Про це речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко написав у Facebook, повідомляє ЕспресоTV

Він оприлюднив уривок звернення делегації та нагадав, що ранiше Росія натякала на скасування санкцій начебто через гуманітарні проблеми через COVID-19.

“Заява РФ пояснює, чому продовжується насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту. Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде”, – зазначив дипломат.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш закликав світ до негайного припинення вогню у зв’язку з пандемією. Проте російська делегація прокоментувала це звернення такими словами:

“Ми вважаємо дуже актуальними звернення Генерального секретаря щодо глобального припинення вогню… Але це припинення буде неповним без заклику секретаря скасувати санкції, які можуть підривати спроможність країн реагувати на пандемію”, – говориться в уривку звернення, яке оприлюднив Ніколенко.

Перейти до вмісту