Ви тут:
Спорт Суспільство 

Дер Класікер: “Борусія” прийме “Баварію” у центральному матчі чемпіонату Німеччини

Вперше після оголошення карантину через СOVID-19 відбудеться знамените Німецьке Класико.

Дер Класікер — одне з найважливіших дербі в світовому футболі і найбільш очікувана подія німецького спортивного календаря. Воно проходить двічі на рік під час кожного сезону Бундесліги, але час від часу дербі також трапляються в рамках розіграшів Ліги Чемпіонів, Кубка Німеччини та інших змагань.

Особлива напруга у суперництві між двома клубами виросла в 1990-і роки, як наслідок відчутного прогресу дортмундської команди. Беручи до уваги період від 1994 року і дотепер, Баварія і Боруссія виграли на двох 21 чемпіонський титул (“Баварія” – 16; “Дортмунд” – 5). Перший етап суперництва був між 1994 і 1998 роками, тоді «Боруссія» двічі підряд виграла Бундеслігу та здобула перемогу в Лізі Чемпіонів. Другий етап розпочався в 2010 році, після того як Боруссію очолив Юрген Клопп. Цей період виявився надзвичайно успішним для вестфальської команди (дві поспіль перемоги в Бундеслізі, виграний Кубок Німеччини, та Фінал Ліги Чемпіонів). Основою терміну “Німецьке Класіко” є іспанське Ель Класіко.

Цьогоріч воно буде особливим через, на жаль, не дуже хороші пригоди, пов’язані з карантином — у Дортмунді протистоння відбудеться без глядачів. Однак свого особливого шарму воно точно не втратить.

Як повідомляє , до очного протистояння суперники підходять в хорошій формі і в такому ж настрої. І «Баварія», і «Боруссія» відмінно відновили сезон, синхронно здобувши по дві перемоги. А якщо вважати в комплексі, то у суперників ідентичні переможні серії в чемпіонаті: по шість матчів. Дортмундці в першому поєдинку після рестарту сезону в рідних стінах розгромили «Шальке» – 4:0, після чого на виїзді здолали «Вольфсбург» 2: 0. В обох випадках перевага команди Фавра було беззаперечним. І обидва рази свою щедру порцію компліментів отримав молодий форвард «джмелів» Холанд. Приємні новини з дортмундського лазарету: одужали Вітцель, Ройс і Шульц.

Мюнхенці повернулися в сезон класичної виїзною перемогою над «Уніон» – 2: 0.

Початок зустрічі — 19:30. Транслюватиме матч “Футбол 2”.

Перейти до вмісту