Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Демонструємо ідею подачі екологічних проєктів та зацікавлюємо мешканців робити щось важливе для своєї громади, – Олександр Біленький

Про це заявив Олександр Біленький на Всеукраїнському форумі взаємодії та розвитку, який відбувся 27 травня на онлайн платформі ZOOM за сприяння ГО «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine».

«Полтавська область вже другий рік поспіль реалізує проєкт обласної ради «Екологічні ініціативи». Цьогоріч – на платформі Smart Region Poltava. Ми забезпечили прозоре голосування – ніяких паперових носіїв, ніякого обману. Сума фінансування проєкту-переможця становить 100 тис. грн., 50 % фінансується з обласного бюджету та 50 % – з місцевого. Демонструємо ідею подачі екологічних проєктів та зацікавлюємо мешканців робити щось важливе для своєї громади, – сказав Олександр Біленький. – Окрім екологічних ініціатив, в нас існує шкільний громадський бюджет, обласний конкурс територіальних громад Полтавської області та Бюджет участі. Важливо, що органи місцевого самоврядування області йдуть нам назустріч та допомагають в реалізації громадських ініціатив».

Олександр Біленький також розповів учасникам форуму про перспективи роботи екобусу, який збиратиме в громадах небезпечні побутові відходи.

«За прикладом Полтавської міської ради ми придбали екобус для нашого комунального підприємства. Розробили його маршрут, є домовленості з органами місцевого самоврядування. Ми на себе беремо певні видатки і сподіваємося на допомогу органів місцевого самоврядування. Утилізація відходів відбуватиметься за кошти обласного бюджету. Коли саме буде здійснено перший рейс екобусу ми повідомимо додатково. Адже екобус на період карантину був переданий медикам Полтавщини», – зазначив Олександр Біленький.

Перейти до вмісту