Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чорнобильську зону відкривають для туристів

Чорнобильську зону відкривають для туристів, але є обмеження на період дії адаптивного карантину. У зоні дозволено проводити масові (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні та інші) заходи, в тому числі, відвідування з метою ознайомлення, з урахуванням заборон карантинних заходів, встановлених Кабміном.

Про це повідомляє Державне агентство з управління зоною відчуження.

Обов’язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус у зону відчуження і на КПП Дитятки, наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок і дезінфікуючих засобів для обробки рук, а також дотримання соціальної дистанції.

При цьому до відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також з симптомами респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скринінгу на КПП Дитятки буде зафіксована підвищена температура або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань – вся група не буде допущена в зону відчуження.

Також на період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об’єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день – село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт Чорнобиль-2, село Копачі та оглядовий майданчик ЧАЕС. Нарешті, є обмеження за кількістю людей у групі, а саме не більше 10 осіб.

Перейти до вмісту