Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чому варто відмовитися від газованих напоїв: три вагомі причини

Газована вода – улюблений напій багатьох, особливо дітей. Усім відомо, що надлишок цукру, що міститься у ній, загрожує негативними наслідками для здоров’я. Але в першу чергу на думку спадає зайва вага або проблеми з зубами. На жаль, газована вода може впливати і по-іншому.

Учені назвали три вагомі причини відмовитися від газованих напоїв уже сьогодні, пише maximum.fm.

Суглоби: Якщо у вас вже є проблеми з суглобами, присутній біль, то солодка газована вода може тільки посилити проблеми. За даними дослідження 2004 року, надмірне вживання газованої води підвищувало ризик розвитку ревматоїдного артриту у жінок.

Нирки: Біль при виході каменів з нирок багато хто вважає нестерпнішим, ніж біль під час пологів. У людей, що зловживають газованою водою, ймовірність познайомитися з цим процесом вища, оскільки цукор і зневоднення підвищують ризик утворення каменів. 

Газована вода негативно впливає на здоров’я серця. Щоб запобігти розвитку серцево-судинних проблем, слід відмовитися від газованої води вже сьогодні. Британські вчені пов’язали вживання газованої води з ризиком серцевої недостатності. Своєю чергою цей стан пов’язаний з діабетом, ожирінням і підвищеним тиском.

Перейти до вмісту