Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

67 медзакладів Полтавщини уклали договори з НСЗУ

З Національною службою здоров’я України уклали договори 67 спеціалізованих закладів охорони здоров’я Полтавщини  на загальну суму понад 1,8 млрд грн.

Переважна більшість лікарень отримає вищу суму, порівняно з субвенцією, бо активно готувалися до впровадження Програми медичних гарантій. У цьому значна заслуга місцевої влади, йдеться на сторінці НСЗУ у Facebook.

“Підтримка медичної галузі – для нас пріоритет. У регіоні реалізується багато проєктів щодо розвитку та будівництва інфраструктури медичних установ. Насамперед, це – пілот щодо нової для України моделі оплати медичних послуг у спеціалізованій медичній допомозі. Якість та ефективність медичних послуг пацієнту, справедлива заробітна плату медикам – це про медичну реформу. Разом з НСЗУ доводили головним лікарям необхідність змін, запровадження нової моделі фінансування. У багатьох з них було чимало сумнівів, але до того, як вони зрозуміли, що самостійно можуть визначати напрямок розвитку свого медичного закладу, коригувати зарплатню своїм лікарям, користуватися електронними інструментами”, – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Найближчим часом на Полтавщині планують відкрити найсучасніші кардіологічний центр та туберкульозний диспансер, які будуть обладнані найновітнішим обладнанням. Завершують будівництво 29 нових амбулаторій, що запрацюють вже цього року. На черзі – будівництво онкодиспансеру, оснащеного лінійним прискорювачем. Оновили увесь автопарк “швидких”. Полтавщина минулого року отримала понад 160 нових автомобілів швидкої допомоги. Місцева влада фінансує з обласного бюджету щорічні “Програму підтримка комунальних закладів охорони здоров’я” (на 1-й квартал виділено 60 млн грн) та “Програму підтримки медичних працівників “Премія Скліфосовського” (61 млн грн).

“Результати пілотного проекту ми презентували Президенту України Володимиру Зеленському, уряду, зокрема, міністру охорони здоров’я Степанову. І усі вони підкреслили, що реформування є ефективним. Звичайно, є недоліки, однак метою пілотного проекту і є їх виявлення та виправлення. Переконаний, що процес трансформації не можна гальмувати, реформа має продовжуватися, але з уточненнями і зі збільшенням фінансування.На сьогодні в області 67 закладів охорони здоров’я уклали договори з НСЗУ. Ми вважаємо, що вони дуже успішно працюють. Зараз медичні заклади контрактуються на пакет лікування COVID-19. Наша область дуже жорстко запровадила карантинні заходи. Ми не гралися у відкриття ринків кафе. На подолання пандемії виділили 66 млн грн. Від бізнесу отримали допомогу понад 100 млн грн”, – повідомив Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту