Ви тут:
Відео Суспільство Україна 

5 українських фільмів, які вийдуть у прокат у 2020 році

Не секрет, що чимало рейтингових прем’єр довелось перенести через пандемію коронавірусу. Українська кіноіндустрія також постраждала від епідемії. Які кінострічки таки вийдуть на великий екран до кінця 2020 року – дізнавайтесь далі.

Після вручення Золотої Дзиґи Українська кіноакадемія поквапилась анонсувати нові кінострічки, які, можливо, поборються за нагороду у наступному році. До списку увійшли фільми різних жанрів, на прокат яких вже очікують тисячі вітчизняних кіноманів, пише 24 канал.

“Атлантида”

У центрі сюжету – повоєнний Донбас 2025 року, який відновлюють після перемоги України у війні з Росією. Земля регіону за 11 років бойових дій стає непридатною для життя та нагадує пустир. Однак і на тлі таких подій може зародитись кохання. 

Запланована прем’єра – 5 листопада 2020 року
Режисер – Валентин Васянович
Головні актори: Андрій Римарук, Василь Антоняк, Людмила Білека


“Погані дороги”

Події на Донбасі майстерно висвітлила і режисерка Наталія Ворожбит. У фільмі “Погані дороги” вона екранізувала сюжет однойменної п’єси, де головні герої – жителі Донбасу та військові. Їхні життя проходять по обидві сторони розмежувань, а військовий конфлікт не дає впевненості, що завтра настане. 

Запланована прем’єра – 2020 рік
Режисер – Наталія Ворожбит
Головні актори: Андрій Лелюх, Володимир Гурін, Ігор Колтовський.

“Номери”

Кінострічка привернула велику увагу кіноманів, адже була створена за п’єсою Олега Сенцова. Це розповідь про ув’язнене суспільство, яке прагне побороти страхи та отримати таку бажану свободу. У світі Номерів контроль тримає сувора система і правитель.

Запланована прем’єра – осінь 2020 року
Режисери – Олег Сенцов та Ахтем Сеітаблаєв
Головні актори: Олександр Ярема, Ірина Мак, Віктор Жданов, Лорена Колібабчук

“Толока”

Історична драма вже мала вийти у прокат, однак карантин змусив авторів фільму перенести презентацію. Коли ж відбудуться покази у кінотеатрах, наразі невідомо.

Фільм створений за мотивами балади Тараса Шевченка. Головна героїня Катерина переживає у своєму селі одні з найголовніших подій в історії України: війну на Донбасі, анексію Криму, аварію на ЧАЕС, Другу світову війну, сталінські репресії, Голодомор, Українську революцію 1917 року, Полтавську битву. Кінострічка охоплює 400 років. 

Запланована прем’єра – 12 березня 2020 року
Режисер – Михайло Іллєнко
Головні актори: Іванна Іллєнко, Дмитро Лінартович, Богдан Бенюк, Сергій Романюк, Олег Примогенов, Дмитро Рибалевський, Костянтин Войтенко, Євгенія Конюх, Мирослав Гай

“Казка старого мельника”

Фільм “Казки старого мельника” був створений за мотивами книги Сергія Ухачевського ще у 2014-2015 роках. Однак через брак фінансування вихід кінострічки щоразу переносився. 

За сюжетом, Микола та Христина повинні пройти чимало випробувань та не розгубити свої почуття. Їм доведеться протистояти злу, заручившись підтримкою односельчан. Глядачі побачать колоритні українські пейзажі та захопливу боротьбу, поєднану з історією кохання.

Запланована прем’єра – 16 квітня 2020 року
Режисер – Олександр Ітигілов
Головні актори: Анна Кошмал, Валентин Томусяк, Олексій Богданович, Ада Роговцева, Володимир Горянський, Ірма Вітовська, Остап Ступка, Анатолій Хостікоєв, Наталя Сумська, Олеся Жураківська

 

 

 

Перейти до вмісту