Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Закупівля медичних засобів та безкоштовна доставка продуктів: у Полтаві на час карантину працює волонтерська група

З початком карантину у Полтаві працює волонтерська група. До неї увійшли благодійна організація HelpGroup, Полтавський Батальйон Небайдужих, Полтавська асоціація бізнесу, Зміст, Нова Полтава і Полтавська платформа. Волонтери допомагають із закупівлею необхідних медичних засобів, захисних костюмів для лікарів та доставкою продуктів для людей, які цього потребують.

Про роботу Полтавської Волонтерської групи кореспондентам «Новин Полтавщини» розповіла голова ГО “Нова Полтава” Юлія Городчаніна.

“Є декілька напрямів роботи. Перше – це допомога з пошуком і закупівлею засобів захисту та необхідних для медзакладів апаратів. Вже частину закупівель здійснено:  ШВЛ, індивідуальних моніторів, респіраторів. Друге – виготовлення захисних костюмів для лікарів. Навіть при тому, що влада міста та області виділяє кошти на закупівлю засобів захисту, проходить багато часу, щоб закупити це через ProZorro. До того ж є черга у виробників. Тому ми знайшли місцевих підприємців, які шитимуть захисні костюми для полтавських лікарень на замовлення. Так буде значно швидше”, – говорить Юлія Городчаніна.

Вся інформація про роботу Полтавської Волонтерської Групи доступна на сайті – covid19.pl.ua.

Третій напрямок роботи запустили буквально вчора – це безкоштовна доставка продуктів та медикаментів людям, які цього потребують у час карантину.

“Це люди віком 60+, які перебувають в зоні ризику, люди з інвалідністю, люди, які перебувають в обсервації”, – наголосила Юлія Городчаніна.

Залишити заявку можна за телефоном – 0678070561, або на сайті dostavka.poltava.to.

“Вже вчора ми приймали перші дзвінки. Йде робота і, сподіваємось, далі буде більше звернень. Сьогодні з цією інформацією виходять місцеві газети, а в п’ятницю розпочнемо розклеювати оголошення по під’їздах. Так більше людей дізнаються про цю послугу. Тож очікуємо хвилю замовлень”, – акцентує Юлія Городчаніна.

Полтавська Волонтерська Група планує працювати до завершення карантину.

До допомоги долучились близько 30 компаній: Нова Пошта, Аврора, KERNEL, Явір-2000, Астарта-Київ, FERREXPO, Автотранс, аптеки “Тріоль”, ALMAZ-M, Астера, HelpGroup, ФК “Ворскла”, Укрбурсервіс, Торгсервіс, Юліс, Хімреzерв, СМС, Комбінат виробничих підприємств, Імідж-М, ПП “Люг”, Козуб, Vivat Провінція, Полтавський бізнес-клуб, Premier Socks, It-Bro.

Перейти до вмісту