Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За час карантину в області значно подорожчали спирт та захисні маски, а ціни на продукти майже не зросли

У Полтавській облдержадміністрації створили комісію моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари. Працівники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій слідкуватимуть за вартістю продуктів харчування та лікарських засобів у період карнтину. Про це повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

«Торгівельні мережі регіону щоденно надаватимуть дані моніторингу цін на соціально значущі товари. Це допоможе вчасно виявляти учасників ринку, які необґрунтовано завищують ціни, користуючись станом надзвичайної ситуації в країні», – сказав перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Як повідомили у Полтавській ОДА, до робочої групи комісії увійшли представники облдержадміністрації, Головного управління статистики у Полтавській області, обласного тервідділення Антимонопольного комітету України, ГУ Держпродспожнвслужби в Полтавській області, Державної служби з лікарських засобів у Полтавській області.

Зокрема, комісія слідкуватиме за цінами на цукор та сіль, овочі й крупи, макаронні вироби, м’ясо, яйця та молочні продукти. А ще – вітчизняні та імпортні антибіотики, жарознижувальні та знеболювальні препарати, медичні маски й етанол.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Олексій Іщенко повідомив, що за останній місяць на Полтавщині дещо зросла вартість солі (з 5,25 до 5,67 грн) та у середньому на 4 гривні подорожчала гречка. А от хліб та макарони найбільші супермаркети області продають за тією ж ціною.

А от в аптеках через попит значно зросла ціна: на захисні маски – із 2,90 до 26,50 гривень; спирт (із 25,50 до 42,00); рукавички у лютому коштували 1,75 грн, а зараз 9,40 гривень.

Узагальнені дані моніторингу щодня подаються до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України для подальшого врегулювання.

фото Полтавська ОДА та freepik

Перейти до вмісту