Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З 6 квітня у Полтаві запрацюють обмеження проїзду у громадському транспорті

З понеділка, 6 квітня, у Полтаві громадським транспортом зможуть користуватись тільки люди, які забезпечують життєдіяльність міста.

Медики, поліціянти, комунальники, продавці та аптекарі – неповний список тих, хто із понеділка ще зможе скористатись громадським транспортом. Про це йдеться у новій редакції урядової постанови від 11 березня 2020 р. № 211.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

Згідно з пунктом 9 документу забороняється здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі.

Водночас заборона не поширюється на перевезення легковими автомобілями та пасажирські перевезення обраного переліку працівників різних сфер і галузей, що забезпечують життєдіяльність міста.

Щоб означені категорії громадян могли скористатись транспортом, керівники перелічених підприємств мають видати своїм підлеглим спеціальні посвідчення, або іменні довідки з місця роботи. Дійсними вони будуть тільки за наявності паспорта чи іншого посвідчення особи.

Хто зможе скористатись транспортом у Полтаві:

· працівники підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

· працівники закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

 

 

 

 

ФОТО: poltava.to

Перейти до вмісту