Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Юні полтавські спортсмени тренуються вдома online

У зв’язку з COVID-19, у спортивних закладах Полтави призупинили спортивну діяльність, але завдяки новаторським ідеям та креативності тренерів-викладачів з різних видів спорту, навчально-тренувальна робота триває. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Адміністрації КЗ ПДЮСШ, ПСДЮСШОР розробили план роботи на період карантину за підтримки інформаційно-комунікаційних технологій. Для розсилання дистанційного матеріалу та під час спілкуванні тренерів-викладачів з різних видів спорту з вихованцями застосовують сучасні інформаційно-комунікаційні ресурси Facebook, Viber, YouTube, Telegram, ZOOM та інші месенджери.

Тренери-викладачі з видів спорту КЗ «ПДЮСШ №4» Юрій Шавиро, Наталія Круглікова, Стас Будаєв, Сергій та Тетяна Синиці, Марина Пономарьова, ведуть онлайн заняття, відеоуроки, за допомогою яких відпрацьовують загально-фізичну підготовку, тактико-технічну та спеціально фізичну підготовку своїх вихованців Зв’язок із учнями-спортсменами налагоджений і відбувається через програму ZOOM, скайп, за допомогою YouTube каналів, та навіть через Facebook та Viber. Для звітності про результати виконаної роботи тренери створюють «гул диски»  (посилання завдань), надсилають матеріали та фото та відео звіти на електронну пошту, Viber.

Тренери-викладачі КЗ «ПДЮСШ №3 з плавання» Олена Гладких, Ірина Кукальова, Ірина Астапова, Наталія Міць через мобільний додаток Viber створили групу і роблять розсилку об’єму навантаження, комплекси фізичних вправ загально фізичної підготовки для виконання в домашніх умовах практичних завдань спортсменам. Тренери-викладачі Василь Яценко, Тетяна Михайлова через інтернет-мережу Facebook проводять перегляд відеозйомок Чемпіонатів України, Полтавської області з плавання, у тому числі відеозйомок навчально-тренувального процесу на воді з подальшим самостійним опрацюванням помилок при виконанні дистанцій та перегляд відеофайлів про техніку плавання різними способами плавання.

У кожному спортивному закладі, дитячо-юнацькій спортивній школі Департаменту культури, молоді та спорту Полтавської міської ради тренери-викладачі з футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, кікбоксингу, боксу, вільної боротьби не втрачають зв’язок зі своїми спортсменами та готові, після закінченні загального карантину, приступити до тренувальної та змагальної діяльності з новими силами.

Перейти до вмісту