Ви тут:
Суспільство Україна 

Всі полонені Кремля пройдуть обов’язкову обсервацію після обміну, – омбудсман Людмила Денісова

Український омбудсман Людмила Денісова заявила, що ув’язнені Росією пройдуть обов’язкову обсервацію через ознаки захворювання на COVID-19 в українців, що незаконно арештовані в “Лефортово”.

Про це уповноважений Верховної Ради з питань людини Людмила Денісова заявила в ефірі одного з телеканалів, передає hromadske.

За її словами, новий етап обміну полонених за принципом “всіх на всіх” може відбутися вже цього тижня. Усі, хто повернеться на підконтрольну уряду територію, пройдуть обов’язкову обсервацію.

“Є домовленості про взаємне звільнення, це буде ще один етап звільнення «всіх на всіх». Але щоб це трапилось, я не буду говорити коли саме і кого ми повернемо. Процес дуже важкий, але держава та президент збираються повернути всіх громадян України, які знаходяться на окупованих територіях та в Росії”, – наголосила Денісова.

Вона додала, що повернуті з полону будуть проходити обсервацію за порядком затвердженим міністерством охорони здоров’я та головним санітарним лікарем.

Вона додала, що деякі українці, які перебувають в російських в’язницях, зокрема в “Лефортово”, мають ознаки COVID-19. Однак наразі цю інформацію перевіряють.

“Як тільки в мене з’явиться точна інформація, я повідомлю додатково”, – додала Денісова.

Перейти до вмісту