Ви тут:
Суспільство Україна 

Військовослужбовці-строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно, – Міноборони

Терміни виконання заходів, пов’язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки служби, залишаються без змін. Про це  повідомив Міністр оборони України Андрій Таран під час прямого ефіру програми «Сніданок з 1+1».

– Черговий призов громадян на строкову військову службу Указом Президента України перенесено з квітня-червня на травень-липень 2020 року, – зазначив Міністр оборони. – Вказані заходи вживаються з метою недопущення поширення в державі респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Довідково

 Чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України. Всього планується призвати та направити до військ 16 тисяч 460 осіб, у тому числі до: Збройних Сил України – 9 тисяч осіб, Національної гвардії – 5 тисяч 460 осіб, Державної прикордонної служби – 1 тисячу 300 осіб та до Державної спеціальної служби транспорту – 700 осіб.

Всього у квітні-липні 2020 року зі Збройних Сил України буде звільнено близько 6 тисяч 700 військовослужбовців-строковиків.

Як і раніше, військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Перейти до вмісту