Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Верховна Рада схвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік

Сьогодні Верховна Рада України схвалила в першому читанні та в цілому зміни до закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» (реєстраційний №3279-д). «За» проголосували 249 народних депутатів.

Законопроєкт було розроблено Кабінетом Міністрів України та доопрацьовано разом з народними депутатами Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з метою протидії гострій респіраторній хворобі COVID-19 та її наслідкам.

Змінами передбачено створення у складі держбюджету Фонду боротьби з коронавірусом в обсязі 64,7 млрд грн, кошти якого будуть спрямовуватись на першочергові та пріоритетні напрями по протидії поширенню COVID-19.

Окрім цього, додатково передбачено 15,8 млрд грн для доплат до заробітної плати медпрацівникам, 3 млрд грн для резервного фонду на здійснення непередбачених заходів та 10,6 млрд грн на одноразові доплати до пенсій.

Водночас, у законопроекті не скорочувались видатки, спрямовані на забезпечення оборони і безпеки держави, підтримку агропромислового комплексу, дорожню інфраструктуру та соціальні видатки.

Детальніше в інфографіці від Мінфіну

Перейти до вмісту