Ви тут:
Суспільство 

Вчені вивели новий сорт пшениці, стійкішої до зміни клімату

Американські вчені повідомляють про створення пшениці, стійкої до хвороб і шкідників, яка володіє підвищеними поживними властивостями. Розроблений сорт містить більше вуглеводів-фруктанів, пише agrotimes.ua з посиланням журнал Crop Science.

«Пшениця з підвищеним вмістом фруктанов може бути більш стійкою до зміни клімату в певних ситуаціях, наприклад, при підвищеному вмісті солей у грунті і низьких температурах», – повідомляє дослідниця Корнельського університету Лінн Венстре.

Фруктани – це довгі ланцюги цукрової фруктози. На відміну від фруктози, присутньої в продуктах харчування, таких як кукурудзяний сироп, фруктани не можуть засвоюватися людиною. Це робить їх хорошим джерелом розчинної клітковини.

Попередні дослідження показали, що вживання продуктів з більш високим рівнем фруктану також може сприяти розвитку здорових кишкових бактерій.

Фото Crop Science

Система Orphus