Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні запускають сервіс для консультації з лікарем не виходячи з дому

Найбільша Медична інформаційна система України HELSI.ME стартує запуск сервісу відеозв’язку з лікарями.

Користувачі HELSI.ME, незалежно від місця перебування, матимуть змогу записатись до лікаря через сайт та проконсультуватися з ним, отримати рекомендації по лікуванню, передає 24 канал.

– Загальний світовий тренд зрозумілий – все переходить в онлайн. Ми, як лідери, рухаємось в цей тренд. Сервіс з відеодзвінками почав апробацію і має перед собою розв’язання головної задачі 2 розвантажити, в першу чергу, сімейних лікарів, адже в сучасних умовах вони й так перевантажені та працюють понаднормово, – сказав розробник HELSI.ME Ярослав Іваненко.

За його словами такий сервіс має максимально спростити їхню роботу. На жаль, не всі лікарі мають технічні засоби, тому їх треба буде забезпечувати веб-камерами, що трохи затримує процес повної реалізації.

В майбутньому, користувачі зможуть під час телемедичної консультації: спілкуватись з лікарем в режимі чату, надсилати результати лабораторних та інструментальних досліджень, в тому числі з телеметричних пристроїв.

В планах розробників в найкоротші терміни проінформувати всі медичні заклади, які працюють з сервісом HELSI.ME про запровадження даного функціоналу, в першу чергу – донести інформацію про нові можливості сімейним лікарям, адже це спростить комунікацію зі схвильованими пандемією пацієнтів та підвищить якість дотримання карантину.

Також на цьому тижні сервіс HELSI.ME проведе вебінар по використанню відеодзвінків для сімейних лікарів.

Враховуючи складний період в охороні здоров’я, ведення електронних записів на перший період передбачається бути дещо спрощеним.

– HELSI.ME запустив виписку та погашення цих направлень, що є базовою основою до отримання грошей медичними закладами. Наразі розробка продовжується і до кінця місяця HELSI.ME планує реалізовувати та покращувати функціонал в турборежимі. Щоб на кінець квітня всі нові вимоги були доступні лікарям, – зазначає СЕО компанії Євген Донець.

Перейти до вмісту