Ви тут:

В Україні хочуть провести масове тестування на антитіла до коронавірусу, – Віктор Ляшко

Україна може стати п’ятою країною у світі, де буде запущена масова ІФА-діагностику для виявлення антитіл до коронавірусу COVID-19. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “Право на владу” на каналі “1+1”, повідомляє УНІАН.

Наразі такі тестування відбуваються у Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

“Я думаю, що найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл. Це буде показувати, перехворіли (люди – Ред.), чи не перехворіли на коронавірусну хворобу, чи є імунітет. Наразі ми не маємо чітких наукових даних, якої тривалості цей імунітет буде. Але поки можемо судити про те, що в кого є ці антитіла, – імунітет справляється три місяці”, – розповів Ляшко.

Чиновник також наголосив на тому, що наразі для виявлення коронавірусу в організмі використовують полімеразну ланцюгову реакцію ПЛР-тести.

“Не можна використовувати постійно, оскільки є питання інкубаційного періоду. Ми можемо попасти у перші три дні інкубаційного періоду, коли буде неінформативним цей тест. Відтак для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби використовують ІФА-методи”, – каже Віктор Ляшко.

Перейти до вмісту