Ви тут:
Полтавщина Р Суспільство 

“Укргазвидобування” надало допомогу медзакладам Полтавщини на 2,6 млн грн

Компанія «Укргазвидобування» долучилася до боротьби з пандемією коронавірусу. Підприємство виділило медикам Полтавської області 2,6 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту, дезінфектантів і сучасного обладнання. На цьому не зупиняються, компанія планує продовжити фінансування лікарень та громад.

З початку карантину в Україні Група Нафтогаз спрямувала 8 млн грн на допомогу медикам регіонів, на території яких веде виробничу діяльність. Амбулаторії, районні й обласні лікарні отримали захисні костюми, респіратори, маски, рукавиці, окуляри, обтюратори та сучасне обладнання — станції очистки окулярів, монітори пацієнта, хірургічний діатермокоагулятор, шприцевий насос, пульсоксиметри. Також газовидобувники фінансують закупівлі апаратів штучної вентиляції легень і необхідних лікарських препаратів.

— Як частина Групи Нафтогаз, ми долучаємося до допомоги громадам, на території яких працює компанія. Здоров’я працівників та місцевого населення — один із найважливіших пріоритетів. «Укргазвидобування» завжди відкликається на звернення громад. Разом долаємо пожежі, ремонтуємо дороги, будуємо садочки та допомагаємо з вирішенням нагальних питань. Пандемія коронавірусу — це непростий виклик, та впевнений, що об’єднавшись ми зможемо його подолати, — говорить заступник генерального директора із земельних та соціальних питань АТ «Укргазвидобування» В’ячеслав Чаус.

АТ «Укргазвидобування» запустило масштабну програму з благодійної допомоги. В межах проєкту, громади та медичні заклади семи районів Полтавщини вже отримали 2,6 млн грн.

Гадяцькій районній лікарні, що прийматиме хворих на COVID-19, компанія надала 200 тисяч грн на закупівлю монітору пацієнта та капнографічного модулю.

— Вдячні «Полтавагазвидобуванню» за придбання сучасного обладнання, яким користуються кращі клініки. Ця допомога потрібна медикам для перемоги над вірусом і задля збереження життя та здоров’я жителів Гадяцького району, — розповідає головний лікар КНП «Гадяцька ЦРЛ» Олександр Басараб.

Лохвицькій райлікарні газовидобувники надали 200 тисяч грн на придбання апарату ШВЛ. Зіньківська райлікарня отримала медичний відсмоктувач і засоби індивідуального захисту.

Завдяки підтримці АТ «Укргазвидобування» громади та медичні заклади Лохвицького, Миргородського та Котелевського районів забезпечені респіраторами, рукавичками, дезінфекторами, захисними окулярами, обтюраторами, захисними масками, тощо.

— У нас постійна співпраця з «Укргазвидобуванням». Ми вдячні за допомогу, тому що відчували дефіцит захисних та дезінфікуючих засобів, — зазначає голова Котелевської РДА Павло Луговий.

Партнерство та спільні дії місцевої влади і газовидобувних підприємств покликані якнайшвидше подолати пандемію коронавірусу в Україні й зберегти життя людей.

Довідково: АТ «Укргазвидобування» є найбільшою газовидобувною компанією, що видобуває 73% природного газу в Україні. Сьогодні компанія працює на території 12 областей України — 57 районів, 237 територіальних громад.

Алла Шабельник

Перейти до вмісту