Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві працівники ринків протестують проти заборони торгувати

Сьогодні група працівників полтавський ринків з протестом приходили до в. о. голови Полтавської міської ради Олексаендра Шамоти, вимагаючи відновити роботту ринрків та дозволити їм торгувати.

Про це повідомив Олександр Шамота на своєму Telegram каналі.

“​Приходили протестувати працівники ринків. Не самі – під проводом окремих політиканів. Ну що ж. Хтось намагається внести смуту в життя міста. Ми працюємо далі. Зауважу, що ми постійно думаємо про те, як зробити карантин максимально безболісним для всіх полтавців, і підприємців зокрема”, – зазначив він.

Він також повідомив, що із підприємцями домовилися про створення робочої групи для напрацювання дорожньої карти виходу з карантину. Наразі на всіх комунальних ринках призупинено оплату «містових».

“У нас є розуміння важливості діалогу і співпраці з малим бізнесом – йому потрібно жити і працювати і місто передусім зацікавлене в цьому. Звертаюся до керівників приватних ринків і закликаю підприємців, які там працюють, також звертатись до власників ринків – вони мають скасувати плату за користування ринком на період карантину. Для цього з них зняли податок на нерухоме майно та плату за оренду землі – всі важелі для такого рішення в них є”, – наголосив в.о. міського голови Полтави та додав, що паралельно місцева влада працює з податковою, аби зняти єдиний податок з І групи підприємців, обговорють шляхи введення таких канікул для окремих підприємців ІІ групи.

“Закликаю підприємців дивитись у майбутнє. Фразу про те, що життя після карантину вже не буде таким, як раніше, вже заїздили вздовж і впоперек, але від цього вона не втрачає актуальності. В Україні почала діяти онлайн-платформа «Відкритий ринок», де кожен підприємець може безкоштовно зареєструватись і представити свій асортимент товарів для продажу їх онлайн через доставку. Зібрати замовлення і налагодити логістику зараз однозначно вигідніше, ніж підтримувати фейкові мітинги окремих політичних сил. Тим паче, що проявивши гнучкість у цьому напрямку зараз, підприємець змогу отримати додаткові шляхи збуту і заробітку в майбутньому. Світ не стоїть на місці”, – зауважив Олександр Шамота та нагадав про кримінальну відповідальність за підбурювання та заклики зносити паркани і виходити на роботу.

Перейти до вмісту