Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці 10 підтверджених випадків захворювання на COVID-19: ремонтують додаткові інфекційні бокси

За інформацією міського голови Кременчука Віталія Малецького, станом на вечір 9 квітня 2020 року у Кременчуці зареєстровано 10 випадків захворювань на коронавірус.

“Лабораторно підтверджено коронавірусну хворобу у жінки, 66 років, яка перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні ЛІЛ «Кременчуцька». Проживає ця жінка в районі Раківка, поблизу від раніше визначеної карантинної зони. Епідеміологи встановлюють шляхи інфікування та коло спілкування пацієнтки”, – повідомив Віталій Малецький.

За його словами, у найкоротші строки завдяки допомозі кременчуцьких підприємств, у місті підготували до боротьби з COVID-19 інфекційне відділення ЛІЛ «Кременчуцька». Станом на 9 квітня в наявності 24 бокси для надання допомоги пацієнтам. Ще в процесі ремонту 8 боксів, які не працювали взагалі з моменту здачі в експлуатацію інфекційного відділення.

“В найкоротший термін було проведено кисень у відділення та зроблено розводку по боксам. З’явився новий підрозділ – інтенсивна терапія. Це два бокси на 4 реанімаційних ліжка та 14 ліжок для інтенсивної терапії та оксигенотерапіі. Всього маємо 18 точок доступу до кисню. До того ж у наявності два кисневих концентратори та чекаємо поставки ще чотирьох, придбаних благодійниками. Відділення, після закінчення ремонтних робіт, зможе розмістити одночасно 90 пацієнтів. Працівники відділення забезпечені засобами індивідуального захисту. Дякую всім за підтримку та допомогу. Нагадую про необхідність суворого дотримання умов карантину та правил особистої гігієни. Будьмо здорові!”, – зазначає керівник міста.

Перейти до вмісту