Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Приймальне відділення Полтавської обласної клінічної лікарні відкриють влітку

Не зважаючи на карантин, роботи з реконструкції приймального відділення Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфософського не припиняються.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін разом із директором Департаменту охорони здоров’я Віктором Лисаком оглянули хід ремонтних робіт, повідомляють у Полтавській ОДА.

“Головне завдання – поки в лікарні нема великого напливу пацієнтів, адже зараз в умовах карантину приймають тільки ургентних хворих, виконати основний об’єм ремонтних робіт. Щоб у червні уже відкрити це сучасне приймальне відділення і приймати хворих із усієї області”, – зазначив Дмитро Лунін.

Головний лікар Григорій Оксак розповів про нові можливості приймально-діагностичного відділення. Після ремонту за добу там прийматимуть від 100 до 200 хворих на госпіталізацію. Приміщення буде розділено на зони: ургентні хворі не будуть контактувати з тими, хто приїхав на планову госпіталізацію. Багатьом пацієнтам перша допомога буде надана одразу.

Уже повністю завершено ремонт діагностичних приміщень МРТ та КТ, закуплено необхідне обладнання. Також у закладі вже виконано монтаж внутрішніх мереж водопостачання та водовідведення, вентиляції, опалення, електропостачання, системи оповіщення про пожежу. Встановлено нові ліфти.

Нині будівельники виконують внутрішні оздоблювальні роботи в реєстратурі: обладнують зал очікування, роздягальню. Обіцяють у  червні завершити роботи.

Загальна кошторисна вартість капітального ремонту лікарні становить 53,3 мільйони гривень. Фінансування з обласного бюджету в поточному році – 15,4 мільйонів гривень.

Полтавська обласна клінічна лікарня імені М. В. Скліфосовського є одним із восьми опорних медзакладів області. Всього в Україні планується створити 220 таких лікарень, які матимуть необхідну інфраструктуру та потужності для надання екстреної медичної допомоги.

Перейти до вмісту