Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про пільги для підприємців у період карантину розповіли у Полтавському центрі БПД

З 12 березня 2020 року на всій території України урядом запроваджено карантин, який передбачає низку обмежувальних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Внаслідок таких заходів стало складним, або навіть неможливим провадження деяких видів підприємницької діяльності, у зв’язку з чим деякі приватні підприємці зазнали фінансових збитків.

Про це повідомили у Полтавському центрі надання безоплатної правової допомоги.

Для того, щоб покращити становище підприємців, Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», який набрав чинності 18 березня 2020 року.

Цим законодавчим актом для підприємців гарантовані, так звані «податкові канікули», які дозволяють не сплачувати деякі види податків і, тим самим уникнути додаткових матеріальних втрат.

Так, з 18 березня по 31 травня 2020 року встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок.

До 1 жовтня 2020 року відстрочено сплати суми податкового зобов’язання, які були подані в річній декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік.

З 1 березня по 30 квітня не нараховується земельний податок та орендна плата на земельні ділянки державної та комунальної форм власності, які підприємець використовує для ведення господарської діяльності. Земельний податок також не нараховується на земельні ділянки, які перебувають у власності підприємця.

За періоди з 01 по 31 березня та з 01 по 30 квітня підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерських господарств звільняються від сплати єдиного соціального внеску. При цьому, зазначені особи можуть добровільно сплачувати ЄСВ за власним бажанням.

Крім того, у період з 01 березня по 31 травня 2020 року не будуть застосовуватися штрафні санкції за порушення податкового законодавства.

Беручи до уваги збільшення рівня правових питань та проблем, які виникають, у тому числі, через впровадження карантину система надання безоплатної правової допомоги посилює роботу своїх дистанційних сервісів надання БПД.

Як отримати правову допомогу дистанційно:

Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
• написавши на нашу електронну пошту: [email protected]
зателефонувавши на номери: (0532) 56-02-88; (050)561-77-46;
(068) 502-26-54
• необхідні документи також можна залишити в скриньці для кореспонденції, що знаходиться за адресою: м. Полтава, вул.Європейська, 37/40.

Правову консультацію можна також отримати:
• зателефонувавши на безкоштовний номер системи БПД 0 800-213-103
• поставивши запитання в месенджер ФБ-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/
• поставивши запитання на Інстаграм-сторінці системи БПД https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk
• прочитавши правову інформацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid та обговоривши її у чаті – https://t.me/ualegalaidchat
• скориставшись правничою вікіпедією WikiLegalAid – https://wiki.legalaid.gov.ua

фото Freepik

Перейти до вмісту