Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Представникам ОТГ Полтавщини розповіли про особливості регуляторних процедур при прийнятті рішень щодо місцевих податків та зборів

Черговий онлайн-семінар для представників ОТГ Полтавщини був присвячений розгляду нагальних питань – особливостям регуляторних процедур при прийнятті рішень щодо місцевих податків та зборів.

Про актуальність тематики свідчить не лише велика кількість учасників з різних куточків області, а й їхня плідна активність під час заходу. Головними спікерами семінару були радники Полтавського регіонального офісу ULEAD.

Про основні новації законодавства щодо місцевих податків у 2020 році та повноваження рад щодо встановлення місцевих податків та зборів розповідав Геннадій Фасій, радник з питань муніципальних фінансів та управління.

Зокрема йшлося й про наступне:

«Антикоронаційні» закони;

Необхідність налагодження діалогу при встановленні ставок місцевих податків та зборів;

Повноваження рад щодо встановлення місцевих податків і зборів;

Планування податкових надходжень

Також спікер докладно зупинився й на можливих заходах з мінімізації ризиків втрат місцевих бюджетів на період запровадження карантину та виявлення можливих резервів збільшення надходжень.

Про особливості регуляторних процедур при прийнятті рішень щодо місцевих податків та зборів говорив з учасниками Володимир Божко, радник з децентралізації та місцевого самоврядування.

Докладно розібрали питання щодо:

Планування регуляторної діяльності та вимоги щодо її здійснення;

Особливість прийняття рішень про встановлення місцевих податків і зборів із дотриманням вимог законодавства з регуляторної політики

Перейти до вмісту