Ви тут:
Спорт Суспільство 

Померла легенда мадридського «Реалу»

6-разовий чемпіон Іспанії Гойо Беніто після довгої недуги, а потім ще й позитивного тесту на коронавірус помер у віці 73-х років.

Про це повідомив мадридський клуб.

У заяві клуб висловив свої співчуття сім’ї футболіста. Зазначивши, що Гойо Беніто завжди був прикладом для усіх у команді. Тринадцять сезонів Гойо провів у мадридському «Реалі», шість разів ставав чемпіоном Іспанії та був володарем п’яти кубків країни.


У ранньому підлітковому віці футболіст займався легкою атлетикою і був чемпіоном країни з метання списа на шкільному рівні. Влітку 1963 року в віці майже 17 років Беніто підписав контракт з «Реал Мадрид». Після двох років на правах оренди в «Райо Вальєкано», в другому дивізіоні (його другий рік було скорочено, оскільки він був покликаний на військову службу в Сіді-Іфні), повернувся в свій основний клуб, залишаючись там протягом наступних 14 сезонів, і виграв шість ліг і п’ять кубків Іспанії.

У 1982 році, після всього лише 16 матчів у лізі за останні два сезони, Беніто пішов з футболу в віці 35 років. За час перебування в «Реалі» він зіграв в цілому 420 ігор і забив три голи. Він був одним з двох гравців, якого президент Сантьяго Бернабеу нагородив Лауреадой за його заслуги в клубі – іншим був Піррі.
Крім того, Беніто представляв країну на літніх Олімпійських іграх 1968 року в Мексиці, зігравши у всіх матчах за право вийти до чвертьфіналу. У складі збірної Іспанії в 1971-1978 роках Беніто зіграв 22 матчі.

Перейти до вмісту