Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Пенсійний фонд закликає оплачувати житлово-комунальні послуги дистанційно

Протягом І кварталу нинішнього року економія коштів пенсійного бюджету на доставці пенсій мешканцям Полтавщини склала 52,8 млн грн. Такі заощадження стали можливими завдяки тому, що з дня у день збільшується кількість одержувачів соціальних гарантій, які обирають зручний і сучасний спосіб банківського обслуговування. На сьогодні вже майже 287 тис. пенсіонерів, що становить близько 67% від загальної кількості, відкрили рахунки в банках. У 2018 році питома вага таких пенсіонерів на аналогічну дату складала трохи більше 60%, у 2019 році – майже 64%.

Про це повідомляють у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області

Нещодавно уряд запровадив експериментальний проект щодо дистанційної оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги. Громадяни, які отримують пенсійні виплати через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. Для цього вони мають зареєструватися у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на “гарячу” лінію банку і надати інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, які бажають оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

Тож з чого почати, щоб сплачувати комунальні послуги онлайн, і що для цього потрібно? Міністерство цифрової трансформації України спільно із сервісом онлайн-платежів та переказів Portmone.com (http://portmone.com/) розробило освітній серіал «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома». В серіалі висвітлено теми оплати комунальних платежів на сайтах комунальних підприємств за допомогою платіжного сервісу, на сайтах банків, у мобільних додатках банків.  

Мета освітнього серіалу — навчити громадян, особливо людей поважного віку, різним способам оплати комунальних платежів, не виходячи з дому. Оплата комунальних платежів онлайн — це єдиний безпечний для здоров’я варіант оплати під час карантину.  

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія. Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/courses/komunalka-online).

Перейти до вмісту