Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Остаточні рішення по перспективних планах приймає Уряд, але з врахуванням обговорень з усіма учасниками реформи, – В’ячеслав Негода

Є думка, що приймати остаточні рішення по конфігурації громад у перспективних планах там, де є два-три варіанти, – це легка і приємна місія. Так думати можуть хіба що ті, хто не несе відповідальності за майбутній розвиток громад. Мінрегіон взяв відповідальність за реалізацію реформи від самого початку і зараз не може відсторонюватися або перекладати її на когось іншого. Думки, побажання і пропозиції висловили усі учасники процесу створення спроможних громад. Але останнє слово має бути за кимось одним, і у випадку з перспективними планами це – Уряд. Узгоджувальні наради по перспективних планах, які тривають зараз, і усі обговорення, що їм передували, вкрай потрібні, бо саме на основі цих дискусій ми і прийматимемо остаточні рішення.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час узгоджувальної онлайн-наради з підготовки перспективних планів формування територій громад Закарпатської, Запорізької, Київської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей, повідомляють у пресцентрі ініціативи “Децентралізація”.

«Перспективні плани, як і було завжди – це не фінальний варіант майбутньої конфігурації громад. Це створений спільними зусиллями обласних державних адміністрацій, Мінрегіону, органів місцевого самоврядування, профільних асоціацій, народних депутатів і експертів орієнтир, на основі якого Уряд пізніше прийматиме рішення про адміністративно територіальний устрій базового рівня. Тобто ще є вікно можливостей вносити спільно з асоціаціями органів місцевого самоврядування незначні зміни у майбутні конфігурації громад», – сказав В’ячеслав Негода.

Перейти до вмісту