Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Оперативна інформація щодо COVID-19 у Кременчуці: 14 особам встановлено підозру на коронавірус

Як повідомила сьогодні на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації заступник міського голови Кременчука Ольга Усанова, за минулу добу зі скаргами на ГРВІ до лікарів звернулося 15 дорослих та 12 дітей, 1 особа з них з підозрою на пневмонію. Всі вони лікуються амбулаторно.

14 особам встановлено підозру на коронавірусну інфекцію, результати аналізів направлені на проведення лабораторних ПЛР аналізів до Полтави, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

У стаціонарних відділеннях міських лікарень з діагнозом пневмонія перебуває 43 осіб, у 1-ї – важкий перебіг хвороби. У двох пацієнтів, у яких раніше був тяжкий перебіг хвороби, стан здоров’я покращився. Вчора було проведено експрес-тестування 4-х осіб, з підозрою на COVID-19, результати негативні, але для остаточного діагнозу біологічні матеріали направлені на ПЛР- дослідження. Всього за вчорашню добу на ПЛР-тестування було направлено 15 біологічних матеріалів. Всього з початку пандемії COVID-19 у Кременчуці було проведено 159 експрестестів та 123 зразки біологічних матеріалів направлено на ПЛР- дослідження до м. Полтави та Києва.

Ольга Усанова також зазначила, що місто отримало ще не всі результати ПЛР -тестів, які направляли до м. Полтави. За її словами, вчора проведено звірку з керівниками полтавського лабораторного центу відносно тих пацієнтів, результатів аналізів яких ще немає.

На даний час у Кременчуці перебуває на самоізоляції 160 осіб, 40 з них знаходяться на обсервації у лікарні відновного лікування, за ними ведеться епідспостереження. Харчування їх забезпечується за рахунок коштів міського бюджету.

Фото Кременчуцька міськрада

Перейти до вмісту