Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Один з найвідоміших клубів Європи може придбати гравця «Ворскли»

Представники «Ліону» хочуть на власні очі побачити гру Дмитра Різника, а потім прийняти остаточне рішення.

Про це повідомляє сайт «Золотий талант», який слідкує за молодими гравцями.

«Якщо все буде добре, то французи планують викупити Різника за 800 тисяч євро і залишити у Ворсклі в оренді ще на рік», – йдеться у повідомленні.

Дмитро Григорович Різник (нар. 30 січня 1999, Полтава) — український футболіст, воротар клубу «Ворскла». Футболом розпочав займатися в складі академії «Ворскли». 10 травня 2019 року підписав свій перший контракт з полтавським клубом. У складі першої команди «ворсклян» 26 жовтня 2019 року в програному (0:4) виїзному поєдинку 12-о туру Прем’єр-ліги проти луганської «Зорі». Дмитро вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч.
Влітку 2018 року разом з юнацькою збірною України вирушив на чемпіонат Європи серед 19-річних до Фінляндії, де дійшов до півфіналу.

2019 року з командою до 20 років поїхав на молодіжний чемпіонат світу у Польщі, де став чемпіоном світу.

Team of Lyon during the Champions League match Lyon and Benfica at Parc Olympique on November 5, 2019 in Lyon, France. (Photo by Romain Biard/Icon Sport) – — – Groupama Stadium – Lyon (France)

«Олімпік» Ліон (фр. Olympique Lyonnais) — французький професійний футбольний клуб з міста Ліон. Заснований 3 серпня 1950 року. Найуспішніший клуб Франції десятиріччя 2000-х. Зараз клуб виступає у французькій Лізі 1. Домашні матчі проводить на стадіоні «Парк Олімпік Ліон».

Переломний момент в історії клубу — 1987-ий рік. Президентом «Ліона» стає підприємець Жан-Мішель Ола, який починає працювати на довгострокову перспективу. І вже у 1989 році Ліон виходить у Перший дивізіон. Перші трофеї під керівництвом Ола не змусили себе довго чекати — у 1995 році «Ліон» здобуває срібло чемпіонату із головною зіркою у складі — нападником Флоріаном Морісом, який став символом клубу. Наступного року у єврокубках «Ліон» зумів вибити зі змагань грізне італійське «Лаціо». Перше європейське досягнення «Ліона» — Кубок Інтертото у 1997 році. «Ліон» продовжує вести пошук талантів і виховувати своїх гравців і покращує свою гру щороку.

У 1999 році «Ліон» підсилився форвардом, бразильцем Соні Андерсоном. У 1999, 2000, 2001 роках футбольний клуб «Ліон» фінішує другим у чемпіонаті Франції. До чемпіонства не вистачало зовсім трохи. Перше довгоочікуване чемпіонство «Ліон» здобув у 2002 році, символічно — до 15-річчя приходу на посаду президента Жана-Мішеля Ола. Попри зміну тренерів — Жак Сантіні, Поль Ле Ґуен, Жерар Ульє, Ален Перрен — «Олімпік Ліон» 7 разів поспіль стає чемпіоном Франції — у 2002–2008 роках. Новини футболу рясніли заголовками про неймовірну команду левів. Щороку «Ліон» виступав у Лізі чемпіонів. Однак щоразу команда проходила не далі чвертьфіналу.
У цей час змінювався і склад «Ліона». Клуб продав до «Челсі» своїх лідерів Флорана Малуда та Майкла Есьєна. Згодом до «Реалу» із «Ліона» переходить молода французька зірка Карім Бензема, завершує свої виступи у «Ліонському Олімпіку» і найкращий гравець чемпіонського складу — бразилець Жунінью, який став знаковою фігурою в історії «Ліона». Лише 3 гравці стали 7-разовими чемпіонами Франції у складі «Ліона» — Жунінью, воротар Грегорі Купе та нападник Сідней Гову. 2009–2010 роки минули для «Ліона» без трофеїв. У 2010 «Олімпік Ліон» досягнув найбільшого успіху у Лізі чемпіонів, пройшовши до півфіналу турніру, де поступився «Баварії» із Мюнхена.

Перейти до вмісту