Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині запрацює ще одна ПЛР-лабораторія

У КНМП «Кременчуцький перинатальний центр ІІ рівня» завершили ремонт будівлі задля створення ПЛР лабораторії, встановили обладнання та проводять його налаштування.

Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Лаборанти та вірусологи пройшли навчання у Полтавському обласному лабораторному центрі і готові проводити   тести методом полімеразно ланцюгової реакції. Така діагностика  є єдиним ефективним і достовірним способом встановлення діагнозу, адже навіть позитивний результат експрес-тесту не є підставою для підтвердження COVID-19. 

Міський голова Віталій Малецький разом з заступником Ольгою Усановою побували у лабораторії, поспілкувалися із її працівниками та перевірили  умови, створені для їх роботи.

Віталій Малецький зазначив, що кременчуцька лабораторія повністю готова до роботи.

Директор з розвитку молекулярної діагностики підприємства – постачальника лабораторного обладнання (м. Києва) Інна Близнюк зазначила, що у Кременчуці обрали ідеальний варіант для створення ПРЛ лабораторії: приміщення, яке  стоїть окремо, розділене відповідно до всіх вимог на зони, є три окремі входи для біологічних матеріалів, працівників, а також окремий вихід для відпрацьованих проб. 

У найкоротші терміни будуть отримані необхідні сертифікати і лабораторія запрацює.

Фото міськради

Перейти до вмісту