Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині вже понад 900 людей обстежили на ПЛР-тести

У Полтавській області вже обстежили понад 900 людей за допомогою ПЛР-тестів на наявність чи відсутність коронавірусної інфекції.

Про це повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін на брифінгу 28 квітня.

“Більше 900 людей вже обстежено, це зроблено понад 1800 ПЛР-тестів. Людям, які хворіють, повторно роблять тести. Щоб людина вважалась здоровою, потрібно два негативних ПЛР-тести. У полтавській лабораторії вже проводять 200 тестів за добу. Працює дві бригади. Також зроблено понад 700 експрес-тестів”, – говорить Дмитро Лунін.

В першу чергу, тестують хворих на пневмонію. Їх за необхідності госпіталізують в інфекційні лікарні.

“Хворі на пневмонію зараз поступають в інфекційні стаціонари. Їм виставляють підозру і проводять обстеження на ПЛР. Ми щоденно ведемо моніторинг з районами. Кожен випадок захворювання на пневмонію відслідковується. Також ведемо моніторинг виїзду бригад екстреної медичної допомоги. За минулу добу з 13 людей з пневмонією, які діагностували бригади, 7-ро госпіталізували. Інші залишились вдома. Хворі на пневмонію, які лікуються вдома, теж проходять ПЛР-тестування”, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавськї ОДА Віктор Лисак.

На сьгоднішній день на Полтавщині 158 людей з пневмонією знаходяться на стаціонарі, 70 людей лікуються амбулаторно.

“Всі вони пройшли ПЛР-дослідження. Також досліджуємо коло контактних осіб у того, в кого виявили коронавірус”, – додав Дмитро Лунін.

Станом на 28 квітня, у Полтавській області лабораторно підтвердили 7 нових випадків COVID-19. Це контактні особи.

“Це контактні особи, які приїхали з-за кордону. Є і родинні осередки. Всі перебувають у задовільному стані, проходять амбулаторне лікування”, – зазначив Віктор Лисак.

Нагадаємо, в Україні вже 9410 випадків коронавірусної інфекції.

Номери телефонних гарячих ліній: “медична” 0800505032, по питаннях соцзахисту – 0800500620.

Також у Полтаві працює гаряча лінія для громадян, які повернулися з-за кордону: 0505052959

Перейти до вмісту