Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині висадили 4,5 мільйони дерев

Протягом посадкової кампанії, лісівники висадили понад 4,5 мільйони штук сіянців, які виростили у власних лісових розсадниках. Їх в області 18. Лісові розсадники обладнані сучасними системами крапельного зрошування та дощування.

Як повідомили в Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господаврства, більшу половину робіт із висаджування лісу, працівникам лісових господарств вдалося виконати ще до початку карантину. Малосніжна зима та тепла весна дали можливість почати посадкову кампанію ще наприкінці лютого. Зважаючи на відсутність опадів та сильні вітри, дотримуючись рекомендацій МОЗу щодо захисту працівників, у лісгоспах області ще наприкінці березня майже повністю закінчили роботи із садіння лісу.

На лісокультурних площах було висаджено 856 га лісу, з них 114 га – шляхом лісорозведення. Додатково природне поновлення передбачається на площі 116 га. Тож в області буде відтворено 972 га лісу.

Також проведені роботи із доповнення лісових культур на площі 892 га. Найбільші обсяги робіт виконали ДП «Миргородський лісгосп»,  ДП «Полтавський лісгосп» та ДП «Гадяцький лісгосп».

Перейти до вмісту