Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині виявили спалах коронавірусної хвороби: 9 випадків

Сьогодні у Кременчуцькому районі виявили спалах коронавірусної хвороби – 7 пацієнтів з COVID-19. У самому місті підтвердили ще 2 випадки. Про це, ввечері 16 квітня, повідомив на своїй сторінці у Facebook Кременчуцький міський голова Віталій Малецький.

“Сьогодні у Кременчуцькому районі виявлено спалах коронавірусної хвороби – 7 пацієнтів з COVID-19. Вони проживають в селах Кременчуцького району: Піщаному, Роєвому, Максимівці та Кам‘яних Потоках. Епідеміологи наразі встановлюють коло контактних осіб та можливі шляхи передачі інфекції. Сьогодні ще у двох кременчужанок виявили коронавірусну хворобу, підтверджену лабораторними ПЛР-тестами. Це жінки, 56 та 58 років, які проживають в районі Пивзаводу”, – написав мер.

Ще дві пацієнтки у Кременчуці одужали. Їх вже виписали з лікарні додому. На сьогодні у місті 4 людини одужали, 1 помер та 8 хворих на COVID-19.

Міський голова закликав кременчужан обмежити пересування містом у ці вихідні. Також нагадав, що продуктові магазини і аптеки будуть працювати у звичайному режимі.

Як повідомляли у Полтавській ОДА, станом на ранок 16 квітня, на Полтавщині 27 підтверджених випадків  COVID-19, 23 людини продовжують хворіти.

Нагадаємо, Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області на засіданні розглянула питання запровадження в області додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів з метою недопущення подальшого поширення коронавірусної інфекції.

Починаючи з 13 години 18 квітня до 6 ранку 21 квітня жителям області рекомендують максимально обмежити пересування та перебування у громадських місцях без нагальної потреби. Обмежувати роботу торговельних закладів не будуть.

Перейти до вмісту