Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині соціальні допомоги виплачують без затримок

В області 97 тисяч сімей отримали виплати державних соціальних допомог за квітень своєчасно. Загальна сума виплат  становить 152,8 млн грн.

Про це повідомляють у Полтавській ОДА.

“Нарахування здійснено в повному обсязі. 90 тисяч сімей вже отримали гроші через банківські установи. Залишилися 7 тисяч сімей, яким здійснюють виплати через “Укрпошту”, – сказала директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко на брифінгу 14 квітня.

Також вона додала, що 11 квітня поточного року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2020 року №264 “Деякі питання надання державної соціальної допомоги”, якою внесені зміни в механізм виплати допомог. Суть постанови полягає у тому, що виплата державних соціальних допомог, які були призначені раніше, та по яких строк виплати закінчився у період дії карантину, продовжується без звернення громадян. Виплати проведуть на початку травня. 

Щодо пільг і субсидій, то їх виплата в готівковій формі за березень поточного року проведена через банківські установи 1-2 квітня, через пошту проводиться з 4 по 25 квітня. 

В області 69 тисяч сімей отримують пільги та 164 тисячі сімей  –  субсидії на житлово-комунальні послуги.

“На період карантину також збільшено нормативи нарахування житлових субсидій на 50%. В середньому розмір субсидії збільшиться на 300 грн залежно від кількості членів домогосподарства та переліку одержуваних послуг”, – поінформувала Людмила Корнієнко. 

Директор Департаменту нагадала, що в умовах запровадження карантину важливо залишатися вдома з метою мінімізації ризиків зараження коронавірусною інфекцією.

Оформити допомогу при народженні дитини та житлову субсидію можливо, скориставшись онлайн-сервісом на порталі e-services.msp.gov.ua.

Основною перевагою цього сервісу є те, що скористатись ним можна цілодобово, кожного дня та не виходячи з дому.

Перейти до вмісту