Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліція викрила два законспірованих гральних заклади

Незаконну діяльність у сфері грального бізнесу в обласному центрі припинили працівники поліції Полтавського відділу, за процесуального керівництва Полтавської місцевої прокуратури.

Для проведення слідчих дій у гральних закладах, розташованих в Шевченківському районі Полтави, залучили працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Фахівці допомогли усунути перешкоди у вигляді потрійних металевих дверей, за якими «маскували» нелегальний бізнес.

Як повідомив Сергій Бейгул, керівник Полтавського відділу поліції, для уникнення викриття незаконної діяльності засновники використовували систему відеоспостереження й датчики руху. А потрапити до приміщення могли лише за паролями, що постійно змінювали, і за попередньою домовленістю через Месенджер.

Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини, зазначив:
– Під час санкціонованих обшуків слідчі вилучили комп’ютерну техніку, сервери систем відеонагляду, мобільні термінали, маршрутизатори, Wi-Fi роутери, чеки та чорнові записи. За викритими фактами поліція здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 170 тисяч до 680 тисяч гривень штрафу.

Крім того, відносно сімох осіб, які на момент обшуку знаходилися в гральних закладах, поліція склала адміністративні матеріали за ст. 44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей. За таке порушення суд може накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 17 тисяч до 34 тисяч гривень для громадян.

Перейти до вмісту