Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині планують придбати ще один апарат для діагностики COVID-19

Невдовзі на Полтавщині планують придбати ще один апарат для проведення ПЛР-тестування та діагностики коронавірусної інфекції.

Про це на брифінгу 3 квітня повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Ми наразі працюємо над тим, щоб закупити ще один апарат для проведення ПЛР-тестів. Звичайно, наразі одного апарату нам вистачає. Але все-одно готуємось до можливого загострення та розповсюдження коронавірусу. Ми маємо бути готові. Бізнес відгукнувся і зараз шукаємо постачальника, щоб на Полтавщині з’явився ще один аппарат і ми створили ще одну лабораторію яка може проводити таке тестування”, – розповів Олег Синєгубов.

Такий апарат нині знаходиться у Полтавському обласному лабораторному центрі. Новий апарат працюватиме на базі Полтавської обласної лікарні.

Нагадаємо, на Полтавщині нових випадків COVID-19 не зафіксовано, залишається лише 4 раніше лабораторно підтверджених випадки.

“Є 9 нових підозр: 2 у Полтаві, 5 у Кременчуці, одна в Горішніх Плавнях, і одна в Лубнах. Результати тестування не підтвердили коронавірусу у тих 5 людей, у яких ще вчора були підозри, у них негативний результат. В області вже провели 37 ПЛР-тестів, експрес-тестів більше 100. На самоізоляції перебуває 2024 людини. Переважно це ті, громадяни, які повертаються з-за кордону. 993 людини завершили самозоляцію”, – повідомив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Номери телефонних гарячих ліній: “медична” 0800505032, по питаннях соцзахисту – 0800500620.

Також у Полтаві працює гаряча лінія для громадян, які повернулися з-за кордону: 0505052959

Перейти до вмісту