Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині готуються до відкриття продовольчих ринків

Єдине послаблення карантину, яке можна очікувати до 11 травня, відкриття продовольчих ринків. Учора Президент України Володимир Зеленський закликав уряд знайти можливості відкрити їх.

Як повідомив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін, зранку відбулася онлай-нарада Прем’єр-міністра з очільниками областей. 29 квітня на засіданні Кабінет міністрів розгляне можливість відкриття ринків під час карантину. Вирішить, за яких умов вони зможуть працювати, повідомляють у Полтавській ОДА

“Коли отримаємо остаточні умови щодо роботи таких ринків, тоді говоритимемо про їхнє відкриття. До 11 травня іншого послаблення карантину не буде. Ми розуміємо, що на вулиці тепло, гріє сонце, хочеться вийти на прогулянку. Але треба потриматися ще кілька тижнів, щоб ми почали виходити з карантину”, – сказав Дмитро Лунін.

Він зазначив, що вчора відбулася зустріч голови облдержадміністрації з представниками малого та середнього бізнесу.

“Почули їх, і передали їхні вимоги до Кабміну. Ми розуміємо, що продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, тому потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно”, – сказав Дмитро Лунін. 

Загалом йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Перейти до вмісту