Ви тут:
Культура Суспільство 

«Музика надії»: Андреа Бочеллі дав онлайн-концерт у порожньому соборі Мілана

Відомий італійський співак заспівав у одному з найвідоміших соборів світу.

Сам концерт тривав майже 25 хвилин. Бочеллі акомпанував органіст собору Емануеле Віанелло.

За задумом концерт повинен був стати посланням любові, зцілення і надії як Італії, так і всього світу.

Повний запис концерт вже доступний у YouTube.

Андреа Бочеллі (італ. Andrea Bocelli; 22 вересня 1958, Лаятіко, Тоскана, Італія) — італійський співак (тенор), виконавець класичної та популярної музики. Займаючись популяризацією класичної музики, Андреа зробив дуже багато для тих людей, які лише починають її слухати.

Починаючи з 1994 року, він продав понад 70 мільйонів дисків у світі.

Міланський собор (італ. Duomo di Milano) — кафедральний собор в Мілані, що присвячений різдву святої Діви Марії. Побудований в готичному стилі з білого мармуру.
У римську епоху на місці Міланського собору знаходився храм, присвячений Мінерві, а в перші християнські часи — церква Санта-Марія Маджоре і церква Санта-Текла. До XVI ст. обидві ці церкви були знесені. Перший камінь у його фундамент був закладений в 1386 році (ця дата вважається найбільш достовірною, оскільки точна дата невідома), а останній — тільки в першій половині XX століття

Сам Наполеон Бонапарт обрав цей собор для коронації. Пишна церемонія вступу Наполеона на пост короля Італії відбулася 20 травня 1805 під ажурними склепіннями Дуомо. На честь цієї пам’ятної події була виготовлена статуя Бонапарта, яка прикрашає один з шпилів собору. У 1806 році Наполеон замовив послуги Карло Аматі, італійського архітектора, щоб доопрацювати собор остаточно за проектом першого зодчого.

З середини 16 століття і до цього моменту церква була частково відкрита для прихожан, в ній відбувалися обряди тільки у виняткових випадках. Останні роботи з реконструкції собору були здійснені в 2003—2009.

Перейти до вмісту